Remedies uit IJsland

B + W – Bloemen en planten

B + W – Bloemen en planten

B1. BEAUTY (Schoonheid) gele narcis
De energie van deze bloem helpt ons om de schoonheid van het leven te zien en vergroot dat inzicht. Het leert ons om flexibel te zijn en vergevingsgezind en brengt vreugde en helderheid.

B2. SIMPLICITY (Eenvoud) “Saxifragia oppositifolia” goudveil
Dit is de eerste bloem in bloei in het voorjaar. Het helpt ons om de eenvoud in iedere situatie te zien, leert ons dankbaar te zijn, helpt ons het innerlijk zien te ontwikkelingen door middel van het derde oog.

B3. WILLINGNESS (Bereidwilligheid)
Deze essences brengt de kracht om zonder zorgen van het leven te genieten en de bereidheid om de toekomst tegemoet te treden. Het helpt ons om ongewenste energieën los te laten.

B4. UNDERSTANDING (Begripvol) “Dryas Octopetala” Rozenfamilie
Helpt ons om situaties te begrijpen en om deze met liefde tegemoet te treden. Deze essence is verbonden met een Meester van de Orion constellatie. Als je met kristallen werkt, doe dan een druppel in een schaal met water en de energie zal deze frequenties van begrip uitsturen naar het gritwerk van het Christusbewustzijn. Schilders kunnen in druppel in hun water toevoegen. Het helpt degene die later het schilderij bekijken om te zien wat erachter verborgen ligt. Ondersteunt bij depressies.

B5. TENDERNESS (Tederheid) “Betula pubescens” (zachte berk)
Deze essence is heel liefdevol voor ons. Het heeft een verzachtend en helend effect.

B6. BROTHERHOOD (Broederschap)
Alle tien planten in deze essence hebben een helend effect. Helpt ons om samen te werken.

B7. CLARITY (Helderheid) “Epilobium latifolium” (IJslands wilgenroosje)
Deze essence brengt ons helderheid. Het verwijdert de mist die rond iedere situatie hangt, zodat we onze les kunnen zien en dienovereenkomstig kunnen handelen. Het is vervuld van de kleur geel en het maakt donkere energie helder.

B8. TRANSFORMATION (Transformatie) “Leucanthemum vulgare” (margriet)
Helpt ons om door veranderingen in ons leven te gaan en gedachtevormen zonder angst achter ons te laten.

B9. BALANCE (Balans) “Primula with yellow flowers” (gele sleutelbloem)
Deze essence brengt balans en verbindt mensen.

B10. OPENING (Opening) ”Primula with pinkish, violet colour” (roze sleutelbloem)
Helpt ons om de kruinchakra op te schonen.

B11. GROUNDING (Gronding) “Achillea millefolium” (duizendblad)
Deze essence werkt grondend en stelt energie in de gelegenheid om naar de voeten te stromen.

B12. MESSENGER OF MAHATMA (Boodschapper van de Mahatma) “Primula violet” (violette sleutelbloem)
Bevat een engelenboodschap van de Mahatma energie. Het helpt ons om schoonheid te zien en verlicht verdriet.

B13. LIGHTNESS (Lichtheid) “Rose”
De boodschap die deze essence ons geeft is: “Ik ben liefde, ik ben het leven, ik ben de rode kleur van energie die vreugde in het leven brengt”. Het helpt ons om de vreugdevolle dingen in het leven te zien en het leven tegemoet te treden als een dans op rozen.

B14. CONFIDENCE (Vertrouwen)
Werkt op de emoties en helpt ons vertrouwen te krijgen.

B15. HEALING “Yellow Iris” (gele lis)
Moeder Maria heeft haar energie aan deze essence gegeven. Het biedt de energie aan van heling door onvoorwaardelijke liefde.

B16. PINE (pijnboom)
Zachte energie die het etherische lichaam doet verheffen. Werkt op de geslachtsklieren en de pijnappel klier door de verharding rond deze klieren te doorbreken en bouwt een brug van licht tussen deze twee klieren. Zacht, goed voor kinderen die problemen hebben om hun incarnatie te aanvaarden. Ondersteunt ook mensen met borderline (psyche).

B17. SORBIE Sorbus (lijsterbes)
Gaat te werk als een vuur dat in de zonnevlecht komt. Goed voor seksueel verlangen. Maakt het verlangen wakker naar menselijke aanraking en zorg, opent om ware liefde door te laten en opent de chakra´s die verbonden zijn met seksuele verlangens (1e en 2e). De essence verbindt de 1e en de 5e chakra om mensen te helpen om over hun seksuele behoeftes (zorg) te praten of om zichzelf uit te drukken door middel van kunst, muziek, schrijven, etc. Aan te bevelen voor partners die problemen hebben in hun huwelijk of seksleven; voor zowel mannen als vrouwen.

B18. BLATOPPUR “lonicera coilurea” (kamperfoelie)
Reinigt blokkades in het emotionele lichaam, die zijn gekristalliseerd door gedachtevormen die verbonden zijn met trauma´s, ziektes of onderdrukkende autoriteiten in de kindertijd (ouders, leraren, ..) . Herstelt de cellulaire herinnering, bevrijdt de geest. Belangrijk voor degenen die psychologisch/psychiatrisch werk doen.

B19. RODODENDRON
Bevat de wijsheid van leven en dood. Helpt degenen die geliefden missen om boosheid en angst te kunnen laten gaan. Zeer behulpzaam voor kankerpatiënten en hun familie. Trillingen van veel bloemenfeeën en “overlightning deva” van een tuin.

B20. PAEONIA-KATHLEEN (pioen)
Liefde en helend effect. Werkt op de keelchakra en het hoofd. Heeft een heel kalmerend effect.

B21. PAEONIA-SIRIUS (pioen)
Een trotse en onafhankelijke bloem. Heeft de wijsheid van God in zich en nederigheid jegens het leven en het Zelf. Maakt de wijsheid in iemand wakker, goed voor zowel mannen als vrouwen. Energieën van de Sirius constellatie.

B22. HAZELNUT TREE (hazelnoot)
Werkt op de Ziel-Zelf-verbinding. Vol met kleine engelen die eraan werken om dit te bereiken. Schoont verbindingen op alle levels op. (Onderdeel van de auric clearing spray.)

B23. THALICTRUM AQUILEGIFOLIUM-FREYJUGRAS (akeleiruit)
Werkt op de wormgaten in iemands aura. Werkt van buiten en van binnen. (Onderdeel van de auric clearing spray.)

B24. ACHILLEA PTARMICA (wilde Bertram)
Reinigt micro zwarte gaten in de aura. (Onderdeel van de auric clearing spray.)

B25. SAXIFRAGIA-PINK &WHITE (steenbreekfamilie)
Bescherming, reiniging. (Onderdeel van de auric clearing spray.)

B26. SAXIFRAGIA-DARK PINK (steenbreekfamilie)
Werkt op de portalen in iemands aura. Zachte overspoelende energie. (Onderdeel van de auric clearing spray.)

B27. LOVERS
Opent de hartchakra op een diep niveau.

B28. Blóðberg Thymus praecox (tijm) Perfect blue body (perfecte blauwdruk)
Volgens het boek “Icelandic medical herbs” kan de tijm helpen bij het herstel van griep, verkoudheid en darmongemak. Samen met de andere fibraties die aan deze essence zijn toegevoegd brengt deze essence de celherinnering terug van het perfecte blauwe lichaam of de blauwdruk van het zaad, brengt verjonging naar iedere cel. Kan helpen bij iedere vorm van stoornissen. (Onderdeel van de auric clearing spray).

B29. Burkni Dryopteris filix-mas (mannetjesvaren)
Lichtschepen van ver weg in de galaxy van het universum. Werkt samen met B25, geeft het de concentratie en de gronding.

B30. Skriðmispill Cotoneaster adpressus (dwergmispel)
Veelvuldige vruchtbaarheid en overvloed.

B31. Rose
Vrouwelijk aspect van de Bron. Liefde op alle lagen. Kan gebruikt worden in een combinatie om te helpen een opening te creëren voor liefde van de Bron voor meditatie of een andere vorm van lichtwerk. Bekrachtigt de zelfwaardering.

B32. Rósakvistur Spiraea mollifolia (spirea)
Vrouwelijkheid, menopause, pre-menstruatie pijn, emoties en stress. Ons bloed is een heilige gift voor de aarde. Laat ons het bijzondere van de menstruatie cyclus zien en hoe een belangrijk deel van het leven en van het leven in microperspectief dit is. Ook goed voor mannen en speciaal diegenen die hun vrouwelijk aspect hebben geïntegreerd.

W1. ARCHANGELICA (grote engelwortel)
Deze plant is door de eeuwen heen bekend om zijn medicinale gebruik. Het is een heilige plant, gezegend door de aartsengelen. Heeft een ontspannend effect. Krachtige gronding. Goed voor het ontspannen en vrijmaken van het verteringsstelsel.

W2. JUNIPERUS COMMUNIS (jeneverbes)
Sfeer van het witte licht, lichtheid, 8e straal spreidt zich door het energieveld. Bloedcirculatie, concentratie. Goed voor studenten, speciaal als ze onder druk staan.

W3. PLATANTHERA HYPERBOREAN (nachtorchis)
Laat je dromen uitkomen. Helpt je om balans te vinden in moeilijke tijden of met uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

W4. ARMERIA (Engels gras)
Zaden met de blauwdruk van Creatie. Helpt je om je te verbinden met jouw taak in dit leven. Is een gids in turbulente tijden, zodat je je weg erdoor heen kunt vinden.

W5. SALIX HERBACEA (dwergwilg)
Opent de horizon, laat je nieuwe kanten van dingen zien.
Uitbreiding van het energieveld en chakra systeem op een beschermende manier, zodanig dat je hierbij geen energie verliest. Puurheid en overspoelende liefde. Gebruik deze voorzichtig.

W6. SILENE UNIFLORA (silene)
Violet groen, 8e straal. Creativiteit van de spirituele evolutie. Helpt ons om vijandigheid achter te laten. Werkt op het lymfe systeem.

W7. LYCHNIS ALPINE (Alpine koekoeksbloem)
Directe verbinding met het kosmische hart. Opent de pranabuis, verbinding van de Antahkarana met de bron. Zuivere, heldere verbinding. Versterkt de band van je Zijn, wees heel in goddelijkheid.

W8. PARNASSIA PALUSTRIS (parnassia)
Concentratie. De kudde op Mount Parnassus stelt deze plant op prijs; het werd gezien als een „ere gras“. Goed voor de lever, versterkt de energie, en kan helpen bij depressie en opruiming.